Медиите продължават да изучават всички обстоятелства на нападението на Кримския мост, при

...
Медиите продължават да изучават всички обстоятелства на нападението на Кримския мост, при
Коментари Харесай

Медиите гърмят: Кримският мост е повреден от британския автономен робот REMUS 600 СНИМКИ

Медиите не престават да учат всички обстоятелства на нападението на Кримския мост, при което почина фамилна двойка от Белгородска област, а 14-годишната им щерка беше ранена.

Два сектора също бяха съществено развалени, единият от които, както вицепремиерът Марат Хуснулин докладва снощи на президента Путин, не може да бъде възобновен.

Основният въпрос, който интересува доста специалисти, е по какъв начин специфичните служби на Украйна съумяха да провеждат терористична офанзива против един от най-защитените стратегически обекти в Русия.

Полковник от запаса Анатолий Матвийчук в изявление за Правда.Ру смята, че нападението против Кримския мост е осъществено благодарение на нископрофилни компактни дронове. Тези дронове са доста сложни за разкриване с радар и затова сложни за заличаване.

Матвийчук обаче не посочи модификацията или характерностите на ударените дронове, защото е прекомерно рано да се приказва за това с цялостна сигурност. Въпреки това той допуска, че видът дрон може да е същият като при опита за офанзива на Черноморския флот на съветския флот от американско или английско произвеждане, употребявайки стелт технология.

Тези дронове са в положение да носят към 250-300 кг експлозиви на земята. И британците доставиха към 150 такива дрона, които се ръководят отдалечено благодарение на галактически връзки.

Самото нахлуване, съгласно него, е осъществено под прикритието на кораби с жито по договорка със зърно.

В същото време източник на DON24 в кабинета на президента на Украйна твърди, че офанзивата против Кримския мост е осъществена от английския подводен робот REMUS 600, който е бил в допълнение зареден с експлозиви.

Цената на подобен дрон е към 1 милион $. Управлението се реализира от преносим компютър от граждански транспортен съд, като той се гмурка на дълбочина 600 метра и доближава скорост до 5 възела за към 70 часа с обсег на полета 286 морски благи. Товароносимостта е съвсем 500 км.

 Ремус-600

Междувременно в медиите се появиха сателитни фрагменти, на които се виждат четири незнайни високоскоростни обекта, които се намират до Кримската мот.

Снимките са направени през нощта, а специалисти считат, че това са БПЛА камикадзе, от които е атакувано инженерното оборудване.

Според телевизионния канал Russian Spring единствено няколко часа преди офанзивата фотосите са направени от спътника Sentinel-2 L1C . Четири обекта са закрепени на 75 км югоизточно от остров Змейни. Директно в посоката на тяхното придвижване към брега на Крим е мостът.

Припомняме, че офанзивата на БПЛА се случи в нощта на 17 юли на 145-та опора. По време на офанзивата дроновете експлодираха над стълбовете на моста, като ги повредиха.

При терористичната офанзива починаха съпрузи от Белгородска област, 40-годишен мъж и 36-годишна жена. Детето им, 14-годишна щерка, е откарано в град Темрюк в локална болница.

Момичето е с тежки пострадвания, само че е без заплаха за живота.

Подпорите на моста, съгласно Министерството на превоза, са издържали на удара, само че са счупени секторите на автомобилната част.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР